ODRŽAN OKRUGLI STOL U OKVIRU PROVOĐENJA PROJEKTA

„Olakšajmo život osobama s invaliditetom II“

Dana 20. prosinca 2022. godine, u restoranu „Prepelica“ u Otoku, održan je OKRUGLI STOL u okviru provođenja projekta  „Olakšajmo život osobama s invaliditetom II“. Nositelj projekta je Udruga invalida Koprivničko-križevačke županije, a partner Društvo osoba s tjelesnim invaliditetom Međimurske županije. Ukupna vrijednost projekta je 1.934.778,00 kuna. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.,  Razvoj usluge osobne asistencije za osobe s invaliditetom – faza III UP.02.2.2.14.

 

Na okruglom stolu su prisustvovali korisnici usluge osobne asistencije, osobne asistentice, suradnici na projektu i članovi obitelji korisnika.

 

Okrugli stol je prigodnim riječima otvorio predsjednik Udruge invalida Koprivničko-križevačke županije Miroslav Mačković, te je istaknuo važnost pružanja usluge osobne asistencije za članove Udruge. Posebno je istaknuo potrebu reguliranja navedene usluge i donošenje posebnog Zakona o pružanju usluge osobne asistencije. Milan Logožar (koordinator projekta) upoznao je prisutne  s prijedlogom Zakona o pružanju usluge osobne asistencije, te ukazao na probleme u istom. Izražena je nada da će se primjedbe i prijedlozi na prijedlog Zakona uvažiti od predlagatelja i da će isti biti donesen prema planu, do 30.06.2023. te dati kvalitetan okvir i rješenja kako za korisnike tako i za pružatelje usluge osobne asistencije.

 

Bojana Virag, voditeljica projekta, prezentirala je svima prisutnima informacije o projektu i o aktivnostima te rezultatima dosadašnje provedbe projekta te opisala kompleksnost odnosa između korisnika osobne asistencije i osobnih asistenata.

 

Ukazano je na važnost usluge osobne asistencije za osobe s invaliditetom kao i uspješnu suradnju udruga u prijavi i provođenju projekata.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda

Galerija fotografija