Nastavljamo s provedbom programa

``Zaželi``!

  1. prosinca 2022. godine je održan sastanak ministra rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Marina Piletića s predsjednikom Vlade RH Andrejem Plenkovićem i županima Koprivničko-križevačke, Međimurske, Varaždinske, Krapinsko-zagorske i Bjelovarsko-bilogorske županije. Sastanak je održan u Čakovcu, na temu Razvojnog sporazuma za Sjever Hrvatske prilikom čega je ministar predstavio Europski socijalni fond plus, Program Učinkoviti ljudski potencijali 2021. – 2027.

Osim toga, u Čakovcu je potpisan Sporazum o suradnji između Međimurske županije i Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike te je uručeno 17 ugovora vrijednih gotovo 13 milijuna kuna za nastavak Programa „Zaželi“.

Na svečanom uručenju u Razvojno-edukacijskom centru za metalsku industriju – Metalska jezgra u Čakovcu bio je i naš predsjednik Udruge, Miroslav Mačković kojem je ministar Marin Piletić uručio ugovor za projekt “Pružimo pomoć za lakši život II” UP.02.1.1.16.0413 koji je našoj Udruzi odobren temeljem prijave na Poziv „Zaželi – program zapošljavanja žena – faza III“.

Vrijednost projekta je 494.400,00 kn (65.618,16 EUR). Provedbom projekta omogućit će se zapošljavanje 10 žena, pripadnica teže zapošljivih/ranjivih skupina koje će tijekom šest do osam mjeseci pružati uslugu potpore i podrške 60 starijih i/ili nemoćnih osoba s područja Koprivničko-križevačke-županije.

Projekt sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. Nastavak Programa „Zaželi“ očekuje se i u novoj financijskoj perspektivi 2021. -2027. čime će se osigurati podrška postojećim mjerama dugotrajne skrbi i prevencije institucionalizacije.

Galerija fotografija