Što donosi učlanjenje u Udrugu?

Učlanjenjem u Udrugu upoznaju se novi prijatelji, nestaje osjećaj usamljenosti i lakše se pronalaze sugovornici koji će razumjeti Vaše osobne poteškoće te će Vam na temelju vlastitog iskustva ili stručnog znanja znati pružiti pomoć. U Udruzi se možete informirati u vezi raznih stvari važnih osobama s invaliditetom. Djelatnici i/ili volonteri Udruge potrudit će se pružiti Vam potrebnu i pravodobnu informaciju, pomoći Vam u ostvarenju Vašeg prava ili olakšice, odnosno uputiti Vas na adresu gdje možete dobiti odgovor na osobni upit i rješenje problema. Osim toga, možete sudjelovati u različitim aktivnostima ili pomoći svojim volonterskim doprinosom.

 

Učlanjenjem u Udrugu, ovisno o ostalim uvjetima, postoji mogućnost ostvarenja sljedećeg:

 1. Hrvatski telekom d.d.: 50% popusta u mjesečnoj naknadi za korisnike tarifnih paketa Halo Super 60 ili Halo Zovem Sve (za osobe s utvrđenim postotkom tjelesnog oštećenja)
 2. A1 Hrvatska d.o.o.: Pogodnosti za tarifu Mala za gluhe i nagluhe osobe (u slučaju zainteresiranih članova, Udruga će ostvariti suradnju s HSGN)
 3. Potvrde za Gradske bazene „Cerine“ za članove s područja grada Koprivnice (osobe s 60% i više tjelesnog oštećenja i pratitelj za korisnike koji se bez pomoći druge osobe ne mogu koristiti uslugama bazena)
 4. Primjerak najnovijeg glasila Udruge „Vedriji dani“
 5. Sudjelovanje na radionicama (psihološka, kreativna, čitateljska ili neka druga u organizaciji Udruge)
 6. Vježbe u vodi za članove na Gradskim bazenima „Cerine“ uz stručno vodstvo (ako ih Udruga organizira)
 7. Osobni asistent za osobe s najtežim vrstama oštećenja putem ESF projekta (Udruga od lipnja 2021. osigurava osobnog asistenta za ukupno 15 osoba s invaliditetom iz naše Udruge i partnerske udruge DOSTI Međimurske županije.)
 8. Gerontodomaćice za starije osobe i osobe s invaliditetom putem ESF projekta; 10 teže zapošljivih žena u razdoblju XII/2020 –XI/2021 pruža usluge više od 60 korisnika. (Trenutno nemamo mjesta za nove korisnike, ali Vas možemo upisati na listu čekanja.)
 9. Udruga tijekom 2021. i 2022. godine putem dvogodišnjeg programa organizira besplatan prijevoz i dostavu za osobe starije od 60 godina i osobe s invaliditetom s područja Koprivničko-križevačke županije (posebice s područja općina Drnje, Đelekovec, Gola, Hlebine, Legrad, Koprivnički Bregi, Koprivnički Ivanec, Novigrad Podravski, Sokolovac, Virje i grada Koprivnice), neovisno o članstvu u Udruzi.
 10. Sudjelovanje na susretima osoba s invaliditetom; Prema svojim mogućnostima Udruga organizira godišnji tradicionalni susret osoba s invaliditetom sa sportskim natjecanjima i likovnu koloniju na jezeru Ješkovo u općini Gola. Članovi Udruge sudjeluju na susretima osoba s invaliditetom RH, ovisno o tome tko nas pozove i u kojem broju.
 11. Mogućnost sudjelovanja na predavanjima, edukacijama i stručnim skupovima
 12. Redovite obavijesti i pozivi
 13. Članska iskaznica kao pomoć pri dokazivanju statusa osobe s invaliditetom
 14. Pomoć pri ostvarivanju prava i/ili olakšica osoba s invaliditetom
 15. Pomoć pri nabavci ortopedskih pomagala; Od 2021. godine Udruga će imati Malu posudionicu ortopedskih i medicinskih pomagala za osobe s invaliditetom.
 16. Pomoć nezaposlenim članovima prema mogućnostima Udruge
 17. Uklanjanje arhitektonskih barijera; Udruga se prema svojim mogućnostima zalaže za uklanjanje javnih arhitektonskih barijera. Članovi mogu upozoriti na barijere na koje nailaze.
 18. 10% popusta u Studiu Lotus u Glogovcu, Koprivnička 46 na tretmane za uljepšavanje (masaža, manikura, pedikura, šminkanje, depilacija).
 19. Mogućnost oslobođenja od plaćanja godišnje članarine za članove (socijalno ugroženi članovi, nezaposleni dulje od 6 mjeseci, djeca do 18 godina starosti, studenti i sl.).; Potrebno je uputiti Zamolbu Upravnom odboru Udruge.
 20. Sudjelovanje na godišnjoj Skupštini Udruge
 21. Mogućnost volontiranja i sudjelovanja u aktivnostima (npr. info-izložbeni štandovi Udruge, obilježavanje Europskog tjedna kretanja, utrka u invalidskim kolicima, obilježavanje Međunarodnog dana osoba s invaliditetom i dr.)

 

Prava i obveze redovnih članova Udruge prema Statutu:

–              biraju i mogu biti birani u tijela Udruge,

–              neposredno ili posredno sudjeluju u radu i aktivnostima Udruge,

–              biti informirani o radu Udruge,

–              tražiti podršku udruge za ostvarivanje svojih specifičnih prava i zadovoljavanje svojih specifičnih potreba,

–              djelovati na ostvarenju ciljeva zbog kojih je Udruga osnovana,

–              istupiti iz Udruge uz ispunjenje svih preuzetih obaveza,

–              redovito plaćati članarinu,

–              poštivati Statut, Zakon i druge akte Udruge,

–              svojim radom i zalaganjem doprinositi ugledu Udruge,

–              čuvati imovinu Udruge,

–              u svojem neposrednom okruženju promicati interese osoba s invaliditetom i interese Udruge,

–              u skladu sa svojim sposobnostima, mogućnostima i interesima izvršavati i ostvarivati i druga prava i obaveze utvrđene Statutom, drugim aktom udruge, zakonom i drugim propisima.

Osim redovnih, Udruga može imati i podupirajuće, počasne i nominalne članove.

Kako postati članom naše Udruge?

Prilikom učlanjenja potrebno je:

 • ispuniti i potpisati Pristupnicu
 • predočiti osobnu iskaznicu (i OIB ako se ne nalazi na njoj)
 • predočiti rješenje s utvrđenim postotkom tjelesnog oštećenja ili drugu dokumentaciju koja dokazuje Vaš status
 • donijeti manju fotografiju za člansku iskaznicu
 • uplatiti godišnju članarinu koja iznosi 100,00 kn
 • ispuniti Članski upitnik kako bismo bolje razumjeli Vaše potrebe i interese (ispunjavanje upitnika je dobrovoljno)

 

Pristupnicu i Članski upitnik možete preuzeti i ispuniti u prostorijama naše Udruge tijekom radnog vremena ili ih preuzeti ovdje, ispisati na pisaču, ispuniti i potpisati, te nam poslati putem pošte, e-pošte ili ih donijeti osobno.

Članarina se može platiti osobno u uredu Udruge ili uplatom na račun Udruge.

Uplatitelj: Ime i prezime člana

Primatelj: Udruga invalida Koprivničko-križevačke županije

IBAN primatelja: HR7423860021100506715,

Poziv na broj primatelja: OIB člana Udruge

Opis plaćanja: Članarina za 2021. godinu

 

Sve informacije koje vas zanimaju možete dobiti putem telefona, dolaskom u prostorije naše udruge ili putem kontakt forme.

 

Rado ćemo vam pomoći!