ODRŽANA ZAVRŠNA KONFERENCIJA PROJEKTA

„Olakšajmo život osobama s invaliditetom II“

Dana 20. prosinca 2022. godine, u restoranu „Prepelica“ u Otoku, održana je Završna konferencija projekta  „Olakšajmo život osobama s invaliditetom II“. Nositelj projekta je Udruga invalida Koprivničko-križevačke županije, a partner Društvo osoba s tjelesnim invaliditetom Međimurske županije. Ukupna vrijednost projekta je 1.934.778,00 kuna. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog  fonda u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.,  Razvoj usluge osobne asistencije za osobe s invaliditetom – faza III UP.02.2.2.14.

 

„Olakšajmo život osobama s invaliditetom II“ je projekt  pružanja usluge osobne asistencije za 15 korisnika, s najtežom vrstom i stupnjem invaliditeta, s područja Međimurske i Koprivničko-križevačke županije. Početak provođenja projekta bio je 13. svibnja 2020., a završetak je planiran za 13. siječanj 2023. Tijekom provođenja projekta:

 

  • Pruženo više od 26.400 sati usluge osobne asistencije za ukupno 18 korisnika.
  • Održane edukacijske radionice i evaluacijski sastanci za OSOBNE ASISTENTE i za KORISNIKE USLUGE OSOBNE ASISTENCIJE I ČLANOVE NJIHOVIH OBITELJI.
  • Održan okrugli stol o važnosti usluge osobne asistencije.
  • Održane početna i završna konferencije projekta.
  • Tijekom trajanja projekta objavljivani su članci u medijima s ciljem podizanja svijesti javnosti o važnosti usluge osobne asistencije. Održan je kontinuitet pružanja usluge osobne asistencije za osobe s invaliditetom, a predstavljanjem rezultata i potreba korisnika javnosti, potaknuti su kreatori javnih politika i donositelji odluka na unapređenje kvalitete usluge, daljnji razvoj, povećanje opsega usluge i širenje usluge osobne asistencije na što veći broj korisnika.

 

Prisutnima su se obratili Bojana Virag (voditeljica projekta), Miroslav Mačković (predsjednik Udruge invalida Koprivničko-križevačke županije) i Milan Logožar (koordinator projekta). Istaknuli su važnost usluge osobne asistencije za osobe s invaliditetom kao i višegodišnju uspješnu suradnju udruga u prijavi i provođenju projekata.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda

Galerija fotografija