Obilježavanje

``Nacionalnog dana hodanja``

Poštovani,

 

pozivamo vas na:

 

Obilježavanje Nacionalnog dan hodanja, 2.10.2021.

 

Grad Koprivnica u suradnji sa Zavodom za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije provodi projekt „Živjeti zdravo“ Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. U sklopu projekta u svim županijama Republike Hrvatske 2. listopada 2021. godine provodi se javnozdravstvena akcija „Hodanjem do zdravlja“.

 

U Koprivnici hodati će se staza duljine 4 kilometra pod vodstvom kineziologa Mihaela Buzine.

 

Obilježavanjem Nacionalnog dana hodanja potiče se građanstvo da se u slobodno vrijeme na otvorenom ili unutar sigurnog okruženja uključe u organiziranu i stručno vođenu aktivnost hodanja i na taj način učine veliki korak prema unaprjeđenju vlastitog zdravlja na pristupačan i zabavan način.

 

Cilj je potaknuti građane da povećaju svakodnevnu tjelesnu aktivnost, kako bi očuvali svoje zdravlje, kroz najjednostavniji oblik tjelesne aktivnosti – hodanje.

 

Okupljanje će se održati ispred zgrade Gradske uprave Grada Koprivnice 2.10.2021. godine u 10,00 sati.

 

Hodanje povoljno utiče na zdravlje jer smanjuje rizik obolijevanja od kardiovaskularnih bolesti i šećerne bolesti, smanjuje simptome stresa te podiže raspoloženje, povoljno utječe na tjelesnu težinu te pozitivno utječe na očuvanje pokretljivosti zglobova.

 

Stoga hodajte svakodnevno barem 30 minuta. Udobno se i slojevito odjenite. Obujte laganu obuću sa savitljivim potplatima. Brzinu hodanja prilagodite svojim mogućnostima. Nastojte hodati u prirodi na mekšim podlogama.

 

Veselimo se Vašem dolasku!

Lijepi pozdrav,

 

Maja Ferlindeš

 

Viša stručna suradnica za društvene djelatnosti Grada Koprivnice

 

Grad Koprivnica

UO za društvene djelatnosti

HR  48 000 Koprivnica, Zrinski trg 1

Telefon: +385 48 279 548

Mail: maja.ferlindes@koprivnica.hr

web:   http://www.koprivnica.hr

Galerija fotografija