Konferencija za voditelje udruga

31. svibnja 2021. godine u hotelu ''Diplomat'' u Zagrebu

  1. svibnja 2021. godine u hotelu ”Diplomat” u Zagrebu održana je Konferencija za voditelje udruga osoba s invaliditetom. Organizator je bio Hrvatski savez udruga osoba s tjelesnim invaliditetom (HSUTI).

Konferenciju je svečano otvorio predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović, pohvalivši rad udruga za osobe s invaliditetom. Prisutni su bili i pomoćnik ravnatelja HZZ – ESF – Ante Džapo, pravobraniteljica za osobe s invaliditetom – Anka Slonjšak, državna tajnica u Ministarstvu rada(…) – Margareta Mađerić, te državni tajnik Ministarstva znanosti i obrazovanja – Tomislav Paljak. Prof.reh. Darko Kobetić prisutnima je održao radionicu o emocionalnoj stabilnosti u izazovnim periodima života.

 

Financiranje projekata iz EU fondova – ESF, Republika Hrvatska u ozračju donošenja novog Strateškog dokumenta za osobe s invaliditetom, Novi natječaj za pomoćnike/asistente u nastavi za udruge osoba s invaliditetom- neke su od tema o kojima se raspravljalo.

 

Predstavnici 50 udruga članica HSUTI-a, iz svih krajeva Hrvatske, dobili su vrijedna znanja i informacije o  aktualnim temama. Predstavnik naše Udruge bio je predsjednik Miroslav Mačković.

Galerija fotografija