Stižem po tebe, nisi sam 3 (2021. – 2022.)

Da nema ovog prijevoza, ne bih mogao otići niti kod doktora

Član udruge

TRAJANJE PROGRAMA: od 01.01.2021. do 31.12.2022.

PROGRAM JE ODOBREN TEMELJEM JAVNOG POZIVA: Poziv Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike za prijavu dvogodišnjih programa usmjerenih unaprjeđenju kvalitete života i zaštiti prava starijih osoba za 2021. i 2022. godinu

 

NOSITELJ PROGRAMA: Udruga invalida Koprivničko-križevačke županije

 

Program smo prijavili u partnerstvu s Koprivničko-križevačkom županijom i 10 partnerskih općina – Drnje, Đelekovec, Gola, Hlebine, Legrad, Koprivnički Bregi, Koprivnički Ivanec, Novigrad Podravski, Sokolovac, Virje te iz grada Koprivnice.

 

PARTNERI U PROGRAMU: Općina Drnje, Općina Đelekovec, Općina Gola, Općina Hlebine, Općina Legrad, Općina Koprivnički Bregi, Općina Koprivnički Ivanec, Općina Novigrad Podravski, Općina Sokolovac, Općina Virje i Koprivničko-križevačka županija.

 

VRIJEDNOST GODIŠNJE FINANCIJSKE POTPORE MINISTARSTVA: 119.000,00 kn

PARTNERSKE OPĆINE SUFINANCIRAJU 2021. GODINU S: 36.450,00 kn

KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKA ŽUPANIJA SUFINANCIRA 2021. GODINU S: 10.000,00 kn

PODRUČJE PROVEDBE: Koprivničko-križevačka županija uz moguće izuzetke (npr. prijevoz osoba s invaliditetom na susrete osoba s invaliditetom)

 

KORISNICI: Osobe starije od 60 godina i osobe s invaliditetom s područja Koprivničko-križevačke županije, posebice iz općina Drnje, Đelekovec, Gola, Hlebine, Legrad, Koprivnički Bregi, Koprivnički Ivanec, Novigrad Podravski, Sokolovac i Virje.

 

Usluge bismo posebice željeli omogućiti osobama kojima su one nedostupne ili teže dostupne – starijim samcima, članovima staračkih kućanstava, starijim osobama nižeg socio-ekonomskog statusa, osobama s invaliditetom i/ili kroničnim bolestima.

 

PLANIRANI BROJ IZRAVNIH KORISNIKA PROGRAMA: 205

 

AKTIVNOSTI:

  • Besplatan prijevoz osoba starijih od 60 godina i osoba s invaliditetom (k liječniku, na dijagnostičke pretrage, u ljekarnu, trgovinu, poštu, razne institucije, na bazen, u crkvu i sl.)
  • Besplatna dostava (npr. lijekova iz ljekarne, namirnica iz trgovine i sl.) za osobe starije od 60 godina i osobe s invaliditetom
  • Obilazak starijih osoba s invaliditetom koje su članovi Udruge invalida Koprivničko-križevačke županije i Društva multiple skleroze Koprivničko-križevačke županije (planirano ukupno 45 obilazaka)
  • Sudjelovanje starijih osoba s invaliditetom na susretima osoba s invaliditetom i/ili sportskim natjecanjima (otprilike 10 susreta godišnje na području RH)

 

KADA?: Prijevoz i dostava su dostupni radnim danom od 7 do 15 sati.

 

KAKO?: Preporuka je javiti se nekoliko dana ranije – radnim danom od 7 do 15 sati na telefone Udruge 048/671-158 ili 099/216-2939.

Program sufinanciraju:

DOKUMENTI

Stižem po tebe, nisi sam 3 – partneri

Stižem po tebe, nisi sam 3 – partneri

Stižem po tebe, nisi sam 3 – plakat

Stižem po tebe, nisi sam 3 – plakat