Osobna asistencija- faza II

Održani okrugli stol i završna konferencija projekta

Dana 11.6.2021. godine u restoranu „Prepelica“ (Otok, kraj Preloga) održan je okrugli stol i završna konferencija projekta „Olakšamo život osobama s invaliditetom“ za asistente, korisnike i članove njihovih obitelji. 17 korisnika dobilo je pomoć osobnog asistenta.

 

Projekt predstavlja 24 mjeseca pomoći, suživota i zajedničkih trenutaka osobnog asistenta i korisnika. Također, projekt je dokaz uspješne suradnje naše Udruge s DOSTI Čakovec (suradnja Koprivnice i Čakovca). Kraj projekta prilika je da se napravi analiza svega odrađenog.

 

Prvi se prisutnima obratio Milan Logožar (koordinator projekta), a nakon njega svoje su dojmove izrekli i predsjednik naše Udruge- Miroslav Mačković i voditeljica projekta- Ivona Andlar Đurđević.

 

Cijelo vrijeme trajanja projekta, svojim predavanjima (povezivanjem teorije i prakse), pratila nas je socijalna radnica Lea Jurković.

 

Zaključak je da je pomoć osobnog asistenta od velike važnosti za osobe s invaliditetom; osiguravanje potrebne njege i potpore korisnicima u sigurnosti njihova doma.

 

Projekt je financirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Dobra vijest je da se pružanje usluge osobne asistencije nastavlja i u sljedećoj fazi.

 

Galerija fotografija