Održano predavanje

„Osnove pravilne prehrane“

Jučer smo, u COOR-u „Podravsko sunce“, organizirali predavanje „Osnove pravilne prehrane“. Predavačica je bila naša vrijedna volonterka Tea Mačković, prvostupnica inženjerka prehrambene tehnologije i studentica diplomskog studija nutricionizma i znanosti o hrani. Na razumljiv je način govorila o nutricionizmu- znanosti o prehrani te prisutnima objasnila povijest razvoja hrane.

 

Poseban je naglasak stavljen na štetnost „brze prehrane“ koja je jednostavno, ali ne i najbolje rješenje. Užurban način života, neredovita i nekvalitetna prehrana uzroci su različitih bolesti. Sve se može promijeniti drugačijim prehrambenim navikama: jesti treba redovito (više manjih obroka), raznoliko i umjereno uz obaveznu fizičku aktivnost.

 

Sudionici predavanja, različitih dobnih skupina, dobili su stručne informacije i preporuke za dnevni unos makronutrijenata (ugljikohidrati, masti, bjelančevine) uz različite primjere.

 

Bilo je to prvo od 4 predavanja o zdravoj prehrani koja će se održati do kraja godine. Teme koje slijede dobra su pozivnica onima koji žele napraviti promjenu u životu. Predavanja su aktivnost projekta “Zdraviji u vedrije dane!” Udruge invalida Koprivničko-križevačke županije kojeg sufinanciraju Grad Koprivnica i Koprivničke vode d.o.o.

Galerija fotografija