Mali susret

``na kavici s piscem`` s Anom Jakopanec

U utorak, 20.12.2022. smo na našem starom mjestu, u učionici na katu COOR-a „Podravsko sunce“ u Koprivnici održali mali susret “Na kavici s piscem” s koprivničkom pjesnikinjom i spisateljicom gospođom Anom Jakopanec.

 

Gospođa Ana nam je pričala o svom životu i stvaralaštvu koje voli izražavati kroz pjesme, priče, drame i monodrame, ali i priče i pjesme za djecu te dječje slikovnice. Izdala je nekoliko samostalnih literarnih djela – zbirke poezije „Boja ljubavi“, „Falačec neba“, „Procvali križ“ i „Kad runolist procvate“, kratku priču „Kroz život idem“  i slikovnicu „Božićni kajkavski rap“. Njeni su radovi objavljivani i u različitim zajedničkim zbornicima, a za svoje stvaralaštvo je primila nekoliko nagrada. Članica je KUD-a „Podravka“, a u slobodno vrijeme bavi se i slikarstvom.

 

Gospođa Ana nam je čitala svoje pjesme, a neke su čitali i naši članovi, sudionici ovog malog susreta. Osobito nam je bilo zanimljivo da je gospođa Ana Slavonka, a piše pjesme i na kajkavskom narječju i ne samo to – 2014. godine je osvojila prvu nagradu za pjesmu „Kmica“ na Recitalu kajkavske poezije u Krapini. Naše druženje je završilo maštanjima o budućim zajedničkim suradnjama i mogućoj budućoj zbirci pjesama članova naše Udruge.

 

Zahvaljujemo svima na susretu!

 

Ovaj mali susret “Na kavici s piscem” aktivnost je projekta “Družim se i informiram, kreativu konzumiram 2022.” kojeg sufinanciraju Grad Koprivnica, Koprivničko-križevačka županija, Općina Gola, Općina Đelekovec, Općina Peteranec i Koprivničke vode d.o.o.

Galerija fotografija