Dobro je znati... 40/2021

Što donosi učlanjenje u udrugu

Što?

Učlanjenjem u Udrugu upoznaju se novi prijatelji, nestaje osjećaj usamljenosti i lakše se pronalaze sugovornici koji će razumjeti Vaše osobne poteškoće te će Vam na temelju vlastitog iskustva ili stručnog znanja znati pružiti pomoć. U Udruzi se možete informirati u vezi raznih stvari važnih osobama s invaliditetom. Djelatnici i/ili volonteri Udruge potrudit će se pružiti Vam potrebnu i pravodobnu informaciju, pomoći Vam u ostvarenju Vašeg prava ili olakšice, odnosno uputiti Vas na adresu gdje možete dobiti odgovor na osobni upit i rješenje problema. Osim toga, možete sudjelovati u različitim aktivnostima ili pomoći svojim volonterskim doprinosom.

 

Učlanjenjem u Udrugu, ovisno o ostalim uvjetima, postoji mogućnost ostvarenja sljedećeg:

 

 1. Hrvatski Telekom d.d.: 50% popusta u mjesečnoj naknadi za korisnike tarifnih paketa Halo Super 60 ili Halo Zovem Sve (za osobe s utvrđenim postotkom tjelesnog oštećenja)
 2. A1 Hrvatska d.o.o.: Pogodnosti za tarifu Mala za gluhe i nagluhe osobe (u slučaju zainteresiranih članova, Udruga će ostvariti suradnju s HSGN)
 3. Potvrde za Gradske bazene „Cerine“ za članove s područja grada Koprivnice (osobe s 60% i više tjelesnog oštećenja i pratitelj za korisnike koji se bez pomoći druge osobe ne mogu koristiti uslugama bazena)
 4. Primjerak najnovijeg glasila Udruge „Vedriji dani“
 5. Sudjelovanje na radionicama (psihološka, kreativna, čitateljska ili neka druga u organizaciji Udruge)
 6. Vježbe u vodi za članove na Gradskim bazenima „Cerine“ uz stručno vodstvo (ako ih Udruga organizira)
 7. Osobni asistent za osobe s najtežim vrstama oštećenja putem ESF projekta (Udruga od lipnja 2021. osigurava osobnog asistenta za ukupno 15 osoba s invaliditetom iz naše Udruge i partnerske udruge DOSTI Međimurske županije.)
 8. Udruga tijekom 2021. i 2022. godine putem dvogodišnjeg programa „Stižem po tebe, nisi sam 3“ organizira besplatan prijevoz i dostavu za osobe starije od 60 godina i osobe s invaliditetom s područja Koprivničko-križevačke županije (posebice s područja općina Drnje, Đelekovec, Gola, Hlebine, Legrad, Koprivnički Bregi, Koprivnički Ivanec, Novigrad Podravski, Sokolovac, Virje i grada Koprivnice).
 9. Sudjelovanje na susretima osoba s invaliditetom; Prema svojim mogućnostima Udruga organizira godišnji tradicionalni susret osoba s invaliditetom sa sportskim natjecanjima i likovnu koloniju na jezeru Ješkovo u općini Gola. Članovi Udruge sudjeluju na susretima osoba s invaliditetom RH, ovisno o tome tko nas pozove i u kojem broju.
 10. Mogućnost sudjelovanja na predavanjima, edukacijama i stručnim skupovima
 11. Redovite obavijesti i pozivi
 12. Članska iskaznica kao pomoć pri dokazivanju statusa osobe s invaliditetom
 13. Pomoć pri ostvarivanju prava i/ili olakšica osoba s invaliditetom
 14. Pomoć pri nabavci ortopedskih pomagala; Od 2021. godine Udruga zbog donacije HEP-a d.d. ima Malu posudionicu ortopedskih i medicinskih pomagala za osobe s invaliditetom.
 15. Pomoć nezaposlenim članovima prema mogućnostima Udruge
 16. Uklanjanje arhitektonskih barijera; Udruga se prema svojim mogućnostima zalaže za uklanjanje javnih arhitektonskih barijera. Članovi mogu upozoriti na barijere na koje nailaze.
 17. 10% popusta u Studiu Lotus u Glogovcu, Koprivnička 46 na tretmane za uljepšavanje (masaža, manikura, pedikura, šminkanje, depilacija).
 18. Mogućnost oslobođenja od plaćanja godišnje članarine za članove (socijalno ugroženi članovi, nezaposleni dulje od 6 mjeseci, djeca do 18 godina starosti, studenti i sl.).; Potrebno je uputiti Zamolbu Upravnom odboru Udruge.
 19. Sudjelovanje na godišnjoj Skupštini Udruge
 20. Mogućnost volontiranja i sudjelovanja u aktivnostima (npr. info-izložbeni štandovi Udruge, obilježavanje Europskog tjedna kretanja, utrka u invalidskim kolicima, obilježavanje Međunarodnog dana osoba s invaliditetom i dr.)
 21. Primjerak knjižice „Dobro je znati…“ – Izbor iz prava i olakšica za osobe s invaliditetom, 3. dopunjeno i izmijenjeno izdanje (knjižica će biti tiskana tijekom prosinca 2021. godine).

 

Objava „Dobro je znati…“ 40/2021 u okviru projekta „Družim se i informiram, kreativu konzumiram!“ (Izbor iz prava i olakšica za osobe s invaliditetom) kojeg sufinanciraju Grad Koprivnica, Komunalac d.o.o., Općina Gola i Općina Đelekovec.

Galerija fotografija