Sastanak i druženje

s gerontodomaćicama

U petak (14.5.2021.) održali smo sastanak s gerontodomaćicama koje rade u projektu „Pružimo pomoć za lakši život“ (ZAŽELI- program zapošljavanja žena- faza II) i pružaju uslugu pomoći u kući više od 60 korisnika. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

 

Predsjednik Udruge, administratorica i voditeljica projekta razgovarali su sa ženama i saslušali iskustva „ s terena“. Žene su i međusobno razgovarale o iskustvima u radu s korisnicima.

 

Zaključak je da su gerontodomaćice korisnicima postale kao dio obitelji. Razgovaralo se o korištenju godišnjih odmora (to razdoblje baš ne veseli korisnike jer je svaki korisnik naviknut na svoju gerontodomaćicu 🙂). Žene su zadovoljne svojim korisnicima, a i oni njima pa ih uvijek dočekuju s veseljem, uz kavu.

 

Dokaz je to da naše gerontodomaćice dobro rade i da njihova pomoć korisnicima jako puno znači. Nakon službenog dijela sastanka, uslijedilo je druženje i na taj smo način obilježili prvih 6 mjeseci rada „naših žena“ 🙂

 

Mi koji se bavimo administrativnim dijelom projekta, možemo potvrditi da provedba ide bez teškoća uz poticaj da i dalje svi zajedno komuniciramo i radimo najbolje što možemo.

Puni optimizma, šaljemo vam pozdrav iz ureda!