Osobama s invaliditetom novom odlukom

``sufinancira se 80 posto cijene autobusne karte``

Kao nastavak uspješnog projekta javno linijskog prijevoza na području županije, jučer je potpisan ugovor kojim se proširila usluga na dodatne kategorije putnika.

Ovime će se od početka kolovoza osobama s invaliditetom koje imaju invaliditet na donjim ekstremitetima od 60 posto ili više te osobe koje imaju ukupni invaliditet 80 posto ili više jednosmjerna karta sufinancirati s 80 posto. Za djecu do šest godina plaćat će se 20 posto ukupne vrijednosti karte.

 

Sredstva za ovaj projekt osigurana su u proračunu, a riječ je o izvornim sredstvima koja su rebalansom dodatno povećana. Istaknimo i da je županija među prvima u državi prošle godine uspostavila uslugu javnog linijskog prijevoza pri čemu je vrijednost godišnjeg ugovora s operaterima koji pokrivaju 79 linija županijskog i međužupanijskog prijevoza 2,86 milijuna eura.

https://epodravina.hr/foto-osobama-s-invaliditetom-novom-odlukom-sufinancira-se-80-posto-cijene-autobusne-karte-koren-saljemo-jasnu-poruku-da-jednako-razmisljamo-o-svim-drustvenim-skupinama/?fbclid=IwAR0FMu7-bCy-bEPghE52zwEO1Q_EUYR7uDvO1gf22bVPoWGI9akrSxvYCoU

Galerija fotografija