Održavanje edukacije za osobne asistente

korisnike i članove obitelji

Dana 6.10.2021. održali smo edukaciju za osobne asistente, korisnike i članove obitelji u okviru projekta „Olakšajmo život osobama s invaliditetom II“ kojim nastavljamo pružati uslugu osobne asistencije za ukupno 15 korisnika iz naše i Međimurske županije.

 

Naša Udruga nositelj je tog projekta u partnerstvu s Društvom osoba s tjelesnim invaliditetom Međimurske županije. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Edukacija je održana u restoranu „Prepelica“ (Otok, Prelog). Socijalna radnica Lea Jurković održala je predavanje o radu asistenata u vrijeme korone. Druženja su smanjena, a mišljenja o cijepljenju podijeljena.

 

Ovisno o okolnostima (oboljenje od korone, izolacija…) asistentice su bile na raspolaganju korisnicima fizički, za dostavu namirnica i lijekova, ali i telefonski kao potpora. Uslijedila je razmjena iskustava, druženje i zajednički ručak.

 

Nastavkom ovog projekta u središte se stavlja važnost osobnog asistenta za osobe s invaliditetom. Usluga osobne asistencije potreba je, a ne luksuz i trebala bi biti pravo svake osobe s invaliditetom.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda

Galerija fotografija