Održana sjednica Upravnog odbora i Skupštine lokalnog Partnerstva za zapošljavanje

Koprivničko-križevačke županije

U srijedu 30. studenoga 2022. godine u prostorijama Razvojne agencije PORE KKŽ, održane su sjednica Upravnog odbora i Skupštine Lokalnog partnerstva za zapošljavanje Koprivničko-križevačke županije (u daljnjem tekstu LPZ KKŽ).

 

Sjednicama Upravnog odbora i Skupštine predsjedao je predsjednik LPZ-a KKŽ Ratimir Ljubić, koji je na početku pozdravio sve prisutne članove i zahvalio se svima na dolasku te predstavio dnevni red LPZ-a KKŽ.

 

U prvoj točki dnevnog reda jednoglasno su usvojeni Zapisnici s prethodne sjednice Upravnog odbora i Skupštine LPZ-a KKŽ.

 

Nakon toga je predstojnica Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Područnog ureda Križevci, Vesna Kuterovac prezentirala stanje i kretanje evidentirane nezaposlenosti i zapošljavanja na tržištu rada Koprivničko-križevačke županije od siječnja do listopada 2022. godine, rezultate mjera aktivne politike zapošljavanja od siječnja do listopada 2022. godine te informacije vezane uz praćenje korištenja sustava vaučera za obrazovanje.

 

Prema statističkim podacima Koprivničko-križevačka županija druga je po redu od županija s najmanjim brojem nezaposlenih u svibnju 2022. godine s udjelom od 1,6% u ukupnom broju nezaposlenih u Republici Hrvatskoj. Stopa registrirane nezaposlenosti za mjesec listopad za Koprivničko-križevačku županiju iznosila je 4,8% u odnosu na Republiku Hrvatsku za koju je stopa registrirane nezaposlenosti iznosila 6,5%

https://pora.com.hr/2022/11/30/odrzana-sjednica-upravnog-odbora-i-skupstine-lokalnog-partnerstva-za-zaposljavanje

Galerija fotografija