ODRŽANA RADIONICA

``OSNOVE FINANCIJSKOG POSLOVANJA NEPROFITNIH ORGANIZACIJA``

Dana 5. travnja 2023. godine u srijedu, u vremenu od 09:00 do 13:00 sati, u prostoru COOR-a „Podravsko sunce“, Udruga invalida Koprivničko-križevačke županije organizirala je radionicu „Osnove financijskog poslovanja neprofitnih organizacija“, na kojoj su prisustvovali djelatnici Udruge, članovi Upravnog i Nadzornog odbora te knjigovođa Udruge, ukupno 16 sudionika. Organizacijom radionice doprinijeli smo boljoj educiranosti i osnaženosti ljudskih potencijala Udruge.

 

Voditeljice radionice Boža Alajbeg Malčić i Maja Boljkovac stručno su odradile predavanje i dotakle se tema bitnih za rad Udruge vezanih uz osnovno financijsko poslovanje.

 

Teme kroz koje smo prošli bile su:

– Zakonodavni okvir

– Registar neprofitnih organizacija

– Propisani računovodstveni plan, poslovne knjige i knjigovodstvene isprave

– Blagajničko poslovanje i imovina

– Financijski izvještaji i izvještavanje o potrošnji proračunskih sredstava

– Sustav financijskog upravljanja i kontrola u neprofitnim organizacijama

– Čuvanje financijske dokumentacije

– Planiranje

– Javna nabava i

– Porezni status neprofitnih organizacija

 

Članovi spomenutih odbora i djelatnici Udruge pozorno su slušali predavanje uz povremena pitanja vezana uz aktualnu problematiku, na koja su im voditeljice rado dale stručan odgovor.

 

Radionica je financirana iz financijskih sredstava “Institucionalne podrške stabilizaciji i/ili razvoju udruga osoba s invaliditetom (22_4_OSI)” odobrene od Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva.

Galerija fotografija