Održana početna konferencija projekta

``Olakšajmo život osobama s invaliditetom II``

Dana 16. rujna 2021. godine, u restoranu „Zrinski“ u Koprivnici, održana je Početna konferencija projekta  „Olakšajmo život osobama s invaliditetom II“. Nositelj projekta je Udruga invalida Koprivničko-križevačke županije, a partner Društvo osoba s tjelesnim invaliditetom Međimurske županije.

 

Vrijeme provedbe je 20 mjeseci, a ukupna vrijednost projekta je 1.934.778,00 kuna. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020., Razvoj usluge osobne asistencije za osobe s invaliditetom- faza III, UP.02.2.2.14.

 

„Olakšajmo život osobama s invaliditetom II“ projekt je pružanja usluge osobne asistencije za 15 korisnika s područja Međimurske i Koprivničko-križevačke županije. Korisnici su osobe s najtežom vrstom i stupnjem invaliditeta.

 

Prisutnima su se obratili Ivona Andlar Đurđević (voditeljica projekta), Milan Logožar (koordinator projekta) te Miroslav Mačković (predsjednik Udruge invalida Koprivničko-križevačke županije). Istaknuli su važnost usluge osobne asistencije za osobe s invaliditetom kao i uspješnu suradnju udruga u projektu.

 

Osim predstavnika srodnih udruga, s područja Koprivnice (Društvo multiple skleroze Koprivničko-križevačke županije, Udruga slijepih Koprivničko-križevačke županije), konferenciji su nazočili: predstavnici Koprivničko-križevačke županije (Maja Blažek- pročelnica Upravnog odjela za zdravstveno-socijalne djelatnosti), predstavnici Grada Koprivnice (Ksenija Ostriž- zamjenica gradonačelnika, Ana Mlinarić-pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti) te predstavnik Hrvatskog zavoda za zapošljavanje iz Koprivnice (Velimir Strbad- voditelj ispostave HZZ-a Koprivnica).

Galerija fotografija