Obilježili smo europski tjedan mobilnosti

Info-izložbeni štand, pješački vlak i 14. Utrka u invalidskim kolicima

Jučer, 20.9.2022. u prijepodnevnim satima pred COOR-om “Podravsko sunce” u Koprivnici okupili su se članovi Udruge invalida Koprivničko-križevačke županije, Športske udruge tjelesnih invalida Koprivnica, Košarkaškog kluba osoba s invaliditetom “Koprivnica”, Društva multiple skleroze Koprivničko-križevačke županije i Društva osoba s tjelesnim invaliditetom Međimurske županije. Formirali smo zajednički PJEŠAČKI VLAK i u pratnji službenika Policijske uprave Koprivničko-križevačke nešto prije 11 sati stigli do igrališta kod Sportske dvorane “Branimir”.

 

Na igralištu smo na INFO-IZLOŽBENOM ŠTANDU u sklopu projekta “Zdraviji u vedrije dane 2022.“ predstavljali Udrugu invalida Koprivničko-križevačke županije i radove s kreativnih radionica, građanima omogućili kontrolu krvnog tlaka, dijelili letke koji promoviraju kretanje u svrhu regulacije krvnog tlaka te predstavljali javnosti naše partnere na projektu  – Športsku udrugu tjelesnih invalida Koprivnica i Košarkaški klub osoba s invaliditetom “Koprivnica”. Projekt „Zdraviji u vedrije dane 2022.“ sufinanciraju Grad Koprivnica, Koprivničko-križevačka županija, Općina Gola i naša Udruga.

 

Promovirali smo i Kampanju Saveza društava distrofičara Hrvatske „Za pokret“. Svojim štandom nam se pridružila tvrtka „ottobock“ koja je promovirala ortopedska pomagala i proizvode iz svoje ponude. Osim toga, u našem je društvu Tea Mačković, magistra nutricionizma i znanosti o hrani iz nutricionističkog savjetovališta “Nutrea” ovom prilikom građanima omogućila vaganje na impedancijskoj vagi i besplatnu analizu sastava tijela.

 

Predsjednik Športske udruge tjelesnih invalida Koprivnica Vladimir Grošanić otvorio je 14. UTRKU U INVALIDSKIM KOLICIMA. Otvorenju su bili nazočni gradonačelnik Grada Koprivnice Mišel Jakšić, Stanislav Lovković i Branko Zorko – predsjednik i tajnik Zajednice sportova Koprivničko-križevačke županije koja je financijski podupiratelj Utrke. Pri organizaciji Pješačkog vlaka i Utrke pomogla je naša Udruga invalida Koprivničko-križevačke županije. Otvorenju Utrke su nazočili i predsjednik Udruge Miroslav Mačković, predsjednica DMSKCKZ Radmila Funtek i predsjednik KKOI „Koprivnica“ Dejan Domitrović.

 

REZULTATI UTRKE:

KATEGORIJA TEŽE POKRETNI:

  1. Antonijo Krstnar – DOSTI Međimurske županije
  2. Ševko Bajgorić – UIKCKŽŽUP
  3. Ksenija Gobac Gocek – DMSKCKZ

 

KATEGORIJA SPORTAŠI:

  1. Dejan Domitrović – UIKCKŽŽUP
  2. Marko Fijačko – UIKCKŽŽUP
  3. Vjeran Vugrinec – DOSTI Međimurske županije

SVIM POBJEDNICIMA, ALI I OSTALIM SUDIONICIMA OD SRCA ČESTITAMO!!!

Galerija fotografija