NOVI NASTAVAK PROJEKTA

„OLAKŠAJMO ŽIVOT OSOBAMA S INVALIDITETOM II“

  1. srpnja 2023. godine stupio je na snagu Zakon o osobnoj asistenciji. Međutim, neki njegovi članci stupaju na snagu tek od 1.1.2024. godine.

 

Kako dosadašnji korisnici usluge osobne asistencije, osobe s invaliditetom s najtežim vrstama oštećenja, a koje su prethodno bile uključene u projekte osobne asistencije sufinancirane iz Europskog socijalnog fonda, ne bi izgubile svoje osobne asistente, Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike je s udrugama potpisala Ugovore o izravnoj dodjeli financijskih sredstava radi nastavka pružanja usluge osobne asistencije.

 

Naša je udruga kao i ostale udruge u siječnju 2023. godine s Ministarstvom potpisala Ugovor o izravnoj dodjeli sredstava do 30.6.2023. godine. Obzirom na situaciju vezanu uz stupanje na snagu nekih od članaka Zakona o osobnoj asistenciji tek od 1.1.2024. godine te na vrijeme koje je potrebno da se Zakon implementira u praksu, Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike je s našom Udrugom 16.6.2023. godine potpisalo Dodatak spomenutom Ugovoru o izravnoj dodjeli financijskih sredstava za razdoblje od 1.7.2023. do 31.12.2023. godine radi novog nastavka pružanja usluge osobne asistencije u vrijednosti dodatnih 65.336,58 eura.

 

U međuvremenu nam je nažalost jedna korisnica preminula. Do konca 2023. godine imamo odobrena sredstva za pružanje usluge osobne asistencije 14 korisnika iz Koprivničko-križevačke i Međimurske županije koji su bili korisnici projekta osobne asistencije „Olakšajmo život osobama s invaliditetom II“ koji je bio sufinanciran iz Europskog socijalnog fonda i trajao je do 13.1.2023. godine.

Galerija fotografija