Mali susret ``na kavici s piscem``

S gospođom Žužom Zabjan u Ždali

Jučer, 28.6.2022. bili smo u Ždali gdje smo održali mali susret “Na kavici s piscem” s gospođom Žužom Zabjan. Susret se je održao u učionici područne Osnovne škole u Ždali.

 

Moderatorica susreta bila je naša Ana Glavaš Jambreušić.

 

Gospođa Žuža nam je pričala o svom životnom putu, učiteljskom pozivu i angažmanu u različitim projektima i udrugama. Predstavila nam je svoje tri knjige – “Prekodravke” – Žene u kulturnom životu Prekodravlja, “KUD Ždala” – Uloga i važnost u očuvanju materijalne i nematerijalne kulturne baštine i “Škola u Ždali” – Pregled povijesti školstva od 1814. do 2020. godine. Međusobno smo se upoznali i ugodno podružili. Potom nam je gospođa Žuža pročitala nekoliko pjesama koje piše za vlastitu dušu i poklonila nam primjerke svojih knjiga.

 

Nakon druženja u školi otputili smo se s gospođom Žužom na mali izlet i posjetili obližnje zaštićeno jezero Čambina, biser hrvatskog Prekodravlja. Popili smo kavicu i sok u sjenici Lovačkog doma i uživali u predivnoj prirodi.

 

Zahvaljujemo gospođi Žuži na lijepom druženju i područnoj Osnovnoj školi u Ždali na gostoprimstvu!

 

Ovaj mali susret “Na kavici s piscem” aktivnost je projekta “Družim se i informiram, kreativu konzumiram 2022.” kojeg sufinanciraju Grad Koprivnica, Koprivničko-križevačka županija, Općina Gola, Općina Đelekovec, Općina Peteranec i Koprivničke vode d.o.o.

Galerija fotografija