Mali susret ``na kavici s piscem`` s

``Mladenom Levakom`` u Đelekovcu

U utorak, 16.8.2022. bili smo u Đelekovcu gdje smo održali mali susret “Na kavici s piscem” s gospodinom Mladenom Levakom koji nas je srdačno dočekao u živopisnom Etno parku „Vendi“, sjedištu i mjestu okupljanja Udruge za očuvanje prirodne i kulturne baštine, kulturu i umjetnost te promidžbu seoskog turizma „VÊNDI“.

 

Svestrani gospodin Mladen Levak je predsjednik Udruge „Vendi“, urednik i voditelj na Radio Ludbregu, član Društva hrvatskih književnika i još mnogo toga. Do danas je objavio i uredio brojne knjige, časopise i glasila. U društvu naše Ane Glavaš Jambreušić predstavio nam je najnoviju „Čitanku Udruge Vendi“ iz koje nam je čitao svoje tekstove i poeziju čime nam je osvježio ljetno prijepodne.

 

Slušali smo o bogatom društvenom životu u Đelekovcu 80-tih godina, brojnim seoskim zabavama i bendu „Pješčani sat“. Nasmijali smo se humorističnoj pripovijetci o prijevozu lokalnim autobusom „Sakomu svoje“ i domaćim vicevima. Sa sjetom smo se prisjećali negdašnjih zima iz djetinjstva i sa zanimanjem slušali „Podravske erotske basne“.

 

Razgledali smo jedinstveni Etno park i posjetili zavičajnu zbirku, divili se umjetničkim djelima i lijepoj prirodi, uživali u hladovini njegovanog drveća i bilja te ugodnom druženju.

 

Zahvaljujemo gospodinu Levaku na lijepom susretu i srdačnom gostoprimstvu!

 

Ovaj mali susret “Na kavici s piscem” aktivnost je projekta “Družim se i informiram, kreativu konzumiram 2022.” kojeg sufinanciraju Grad Koprivnica, Koprivničko-križevačka županija, Općina Gola, Općina Đelekovec, Općina Peteranec i Koprivničke vode d.o.o.

Galerija fotografija