Dobro je znati... 22/2021

Slobodno vrijeme u Zagrebu 2 – izbor

TVORNICA KULTURE

 

Osobe s invaliditetom, bez obzira na godište, imaju besplatan ulaz u Tvornicu, ali pratnja treba platiti ulaznicu.

https://www.tvornicakulture.com/glazbeno…/ulaznice/

 

MUZEJSKO MEMORIJALNI CENTAR DRAŽEN PETROVIĆ

 

Društveno osjetljive skupine (pacijenti psihijatrijskih klinika, osobe s invaliditetom i poteškoćama u kretanju, osobe s intelektualnim poteškoćama) imaju pravo na gratis ulaznicu.

*Muzejsko-memorijalni centar Dražen Petrović zadržava pravo zahtjeva za predočenjem odgovarajuće isprave prilikom izdavanja gratis ulaznice.

https://www.mmcdrazenpetrovic.hr/hr/o-nama/ulaznice/

 

MUZEJ ČOKOLADE

 

Osobe s invaliditetom imaju pravo na popust na ulaznicu.

https://muzejcokolade.hr/ulaznice/

 

TIFLOLOŠKI MUZEJ

 

Osobe s invaliditetom i osoba u pratnji kao i umirovljenici imaju pravo na gratis ulaznicu.

http://www.tifloloskimuzej.hr/

NACIONALNI MUZEJ MODERNE UMJETNOSTI – MODERNA GALERIJA

 

Osobe s invaliditetom (uz predočenje važećeg dokumenta – iskaznice ili rješenja kojim se dokazuje invaliditet ) imaju pravo na besplatan ulaz. Omogućen je pristup osobama s invaliditetom

(lift uz pratnju osoblja Galerije).

https://www.moderna-galerija.hr/posjet-galeriji/

 

MUZEJ GRADA ZAGREBA

 

Osobe s invaliditetom mogu ostvariti popust prilikom kupnje ulaznice. Svakog prvog utorka u mjesecu ulaz za osobe s invaliditetom je besplatan.

 

Posjet muzeju moguć je u invalidskim kolicima. Čuvarska služba rado će Vam pomoći.

 

Na dan otvorenih vrata za osobe s invaliditetom, svakog prvog utorka u mjesecu, od 14 do 18 sati, organizirano je vodstvo za slijepe i gluhoslijepe osobe na hrvatskom znakovnom jeziku. Obavezna prethodna najava, najmanje 2 dana ranije.

http://www.mgz.hr/hr/posjetite-nas/muzej-grada-zagreba/

 

 

ETNOGRAFSKI MUZEJ ZAGREB

 

Društveno osjetljive skupine (pacijenti psihijatrijskih klinika, osobe s invaliditetom i poteškoćama u kretanju, osobe s intelektualnim poteškoćama) imaju pravo na gratis ulaznicu, kao i hrvatski branitelji, nezaposleni državljani Republike Hrvatske i drugi. Etnografski muzej zadržava pravo zahtjeva za predočenjem odgovarajuće isprave prilikom izdavanja gratis ulaznice.

http://www.emz.hr/Posjet/Radno%20vrijeme%20i%20ulaznice

 

TEHNIČKI MUZEJ NIKOLA TESLA

 

Besplatan ulaz za stalni postav (bez Planetarija) imaju djeca (do 7 godina), osobe s invaliditetom, članovi ICOM-a i HMD-a, nezaposlene osobe (uz predočenje potvrde HZZ-a, ne starije od mjesec dana).

https://tmnt.hr/posjet

 

HRVATSKI MUZEJ NAIVNE UMJETNOSTI

 

Cijena ulaznice za odrasle iznosi 40,00 kn, a za učenike iznad 15 godina, studente, umirovljenike i osobe s invaliditetom 20,00 kn.

https://hmnu.hr/

 

MUZEJ SUVREMENE UMJETNOSTI

 

Učenici, studenti, umirovljenici i osobe s invaliditetom imaju pravo na ulaznice s popustom: pojedinačna ulaznica košta 20,00 kn, a kombinirana ulaznica za sve izložbe 35,00 kn.

http://www.msu.hr/str…/informacije-za-posjetitelje/10.html

 

RAZLIČITE ULAZNICE

 

Putem portala https://www.eventim.hr/hr/ moguće je kupiti različite ulaznice za koncerte, predstave i  druge događaje te je pri opisu događaja često navedeno imaju li osobe s invaliditetom pravo na popust ili besplatnu ulaznicu.

Objava „Dobro je znati…“ 22/2021 (Izbor iz prava i olakšica za osobe s invaliditetom) u okviru projekta „Družim se i informiram, kreativu konzumiram!“ kojeg sufinanciraju Grad Koprivnica, Komunalac d.o.o., Općina Gola i Općina Đelekovec.

https://www.tvornicakulture.com/glazbeno-scenska-dogadanja/ulaznice/?fbclid=IwAR2absRvGQipE981iNGWYU-wMq6yIR1nQ7LUEpQieQR4obCuYU-VIfu_37Y

Galerija fotografija