Posudionice ortopedskih pomagala

``i medicinske opreme u Koprivnici``

 

Od 2021. godine naša Udruga ima Posudionicu ortopedskih pomagala i medicinske opreme (hodalica, invalidskih kolica, toaletnih kolica „princeza“, kreveta i dr.). Dio pomagala i opreme kupljen je pomoću sredstava Hrvatske elektroprivrede d.d., a dio su nam donirali građani – pomagala i opremu koja im više nije bila potrebna. U 2022. godini od 1.5. – 31.12. Posudionica je aktivnost našeg projekta „Zdraviji u vedrije dane 2022.“ kojeg sufinanciraju Grad Koprivnica, Koprivničko-križevačka županija, Općina Gola i naša Udruga. Pomoću projekta smo uspjeli kupiti još nešto od pomagala i opreme te pomoću njega financiramo najam skladišta.

 

Korisnici Posudionice u 2022. godini su osobe u potrebi koje su članovi naše Udruge i naših partnerskih udruga – KKOI „Koprivnica“ i ŠUTI Koprivnica. Pomagala i opremu korisnicima posuđujemo na rok od 6 mjeseci.

 

Za ostale informacije potrebno je obratiti se u Udrugu na: 048/671-158

Radno vrijeme Udruge: radnim danom od 7 do 15 sati

 

LIGA PROTIV RAKA KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKE ŽUPANIJE

 

Posudionica Lige protiv raka Koprivničko-križevačke županije postoji od 2010. godine. Svrha posudionice je iznajmljivanje različitih vrsta pomagala – kreveta, invalidskih kolica, hodalica, štaka… potrebnih bolesnicima za nastavak liječenja kod kuće. Posudba pomagala je besplatna.

 

Više informacija na: https://www.ligaprotivraka-kckz.hr/programi/posudionica-pomagala

 

Radno vrijeme: utorkom od 10 do 12 sati

 

Za sve upite potrebno je kontaktirati VMS Katarinu Martinčić na brojeve: 048/655-180 ili 098/750-603

(Informacije preuzete s https://www.ligaprotivraka-kckz.h

 

HCK – GRADSKO DRUŠTVO CRVENOG KRIŽA KOPRIVNICA

 

U sklopu EU projekta „Volonter penzioner“  čije je razdoblje provedbe od listopada 2020. do listopada 2023. godine Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica također ima Posudionicu medicinskih pomagala koja se mogu besplatno posuditi na rok od 6 mjeseci ovisno o potrebama korisnika uz obvezu vraćanja čistog i ispravnog pomagala.

 

Evidenciju posudbe vodi Klub umirovljenika Volonter penzioner.

Za ostale informacije potrebno je nazvati: 048/642-193

 

(Informacije preuzete s: https://www.hck-koprivnica.hr/projekti-u-tijeku

 

Objava „Dobro je znati…“ 14/2022 u okviru projekta „Družim se i informiram, kreativu konzumiram 2022.“ kojeg sufinanciraju Grad Koprivnica, Koprivničko-križevačka županija, Općina Đelekovec, Općina Gola, Općina Peteranec, Koprivničke vode d.o.o. i naša Udruga.

Galerija fotografija