Dobro je znati 13/2022

``Povlaštena godišnja karta za parkiranje vozila osoba s invaliditetom u Koprivnici``

DOSADAŠNJE POTEŠKOĆE: Naši članovi i druge osobe s invaliditetom žalili su se da imaju poteškoće s parkiranjem u Koprivnici – često puta im se dogodi da je parkirno mjesto rezervirano za osobe s invaliditetom zauzeto, posebice u centru grada. Potom, iako imaju znak pristupačnosti moraju parkirati na neko drugo slobodno mjesto i tada moraju platiti parking jer nisu  parkirani na mjestu rezerviranom za osobe s invaliditetom.

 

PUT K RJEŠENJU: Predsjednik naše Udruge Miroslav Mačković je u posljednje dvije godine nekoliko puta razgovarao s predstavnicima gradskih vlasti i predstavnicima Komunalca d.o.o. Na zajedničku inicijativu naše Udruge, Udruge slijepih Koprivničko-križevačke županije, Udruge za pomoć osobama s mentalnom retardacijom „Latice“ i Udruge HVIDRA Koprivnica došlo se do kompromisnog rješenja. Predstavnici udruga su se složili da se problem riješi po uzoru na Grad Zagreb – godišnjom kartom za osobe s invaliditetom. Tko bude imao ovu kartu i znak pristupačnosti, moći će parkirati osim na mjestima rezerviranim za osobe s invaliditetom i na ostalim parkirnim mjestima u Koprivnici bez plaćanja.

 

ODLUKA GRADA KOPRIVNICE: Gradsko vijeće Grada Koprivnice je uz prethodnu suglasnost Ministarstva unutarnjih poslova, Policijske uprave Koprivničko-križevačke na 11. sjednici održanoj 17.10.2022. godine donijelo ODLUKU o dopuni Odluke o načinu i naplati parkiranja na javnim parkiralištima na području Grada Koprivnice. Ova Odluka kojom se nadopunjuju Odluke objavljene u „Glasniku Grada Koprivnice“ br. 7/18 i 8/21 stupa na snagu osmoga dana od dana objave u „Glasniku Grada Koprivnice“.

 

U Odluci stoji: „Na pismeni zahtjev osobe s invaliditetom Organizator parkiranja izdaje povlaštenu godišnju kartu za parkiranje vozila osoba s invaliditetom koje imaju oznaku iz stavka 1. ovog članka.  Takva povlaštena godišnja karta omogućava vremenski neograničeno parkiranje za sve zone i parkirališta. Cijena povlaštene godišnje karte propisana je Cjenikom Organizatora parkiranja.“

Odluka je objavljena u „Glasniku Grada Koprivnice“ br. 7/22 dana 18.10.2022. na str. 218:

 

https://koprivnica.hr/uprava/gradsko-vijece/glasnik-grada-koprivnice

 

JOŠ MALO STRPLJENJA: Godišnje karte za osobe s invaliditetom još nije moguće kupiti, no čim dođemo do drugačijih  saznanja, objavit ćemo vijest na našem facebooku i web stranici. Zahtjevi će se podnositi na šalteru Komunalca d.o.o. Koliko je nama poznato, cijena ove godišnje karte trebala bi iznositi 50,00 kn.

 

Objava „Dobro je znati…“ 13/2022 u okviru projekta „Družim se i informiram, kreativu konzumiram 2022.“ kojeg sufinanciraju Grad Koprivnica, Koprivničko-križevačka županija, Općina Đelekovec, Općina Gola, Općina Peteranec i Koprivničke vode d.o.o.

 

 

 

 

 

 

Galerija fotografija