Mala posudionica ortopedskih i medicinskih pomagala (2021.)

„POSUDIONICA- „prva pomoć“ za olakšanje zdravstvenog stanja starijih osoba i osoba s invaliditetom.“

Mala posudionica ortopedskih i medicinskih pomagala

 

NOSITELJ: Udruga invalida Koprivničko-križevačke županije

PROJEKT FINANCIRA: Hrvatska elektroprivreda d.d

VRIJEDNOST PROJEKTA: 22.000,00 kn

CILJ: Posudba pomagala koja nisu na listi HZZO-a ili posudba pomagala dok korisnik ne ostvari pravo na ista.

TRAJANJE: Neograničeno

Članovi naše Udruge sve su stariji te smo dobro upoznati s problematikom osoba „treće životne dobi“, ali i potrebama osoba s invaliditetom bez obzira na dob. Potaknuti molbama članova, željeli smo pokrenuti malu posudionicu ortopedskih i medicinskih pomagala za osobe s invaliditetom.

6. travnja ove godine, istoimenim projektom, prijavili smo se na natječaj Hrvatske elektroprivrede d.d. i dobili iznos od 22.000,00 kuna za nabavu ortopedskih i medicinskih pomagala. U suradnji s tvrtkom „Otto Bock Adria“ kupili smo sljedeća pomagala: invalidska kolica, štake, hodalice, toaletna kolica s posudom, medicinski krevet s ogradom te medicinski madrac. Cilj je posudba pomagala koja nisu na listi HZZO-a ili posudba pomagala dok korisnik ne ostvari pravo na ista. Korisnici projekta su ograničeno pokretne (trenutno ili trajno) te nepokretne osobe. U tijeku su dogovori u vezi skladišnog prostora s poduzećem „Komunalac d.o.o Koprivnica“. Ono što posudionicom želimo postići je da potrebna pomagala što prije dođu onih koji ih trebaju, a da bi cijeli proces funkcionirao kako treba potrebno je držati se sljedećih pravila:

  1. Ispuniti obrazac za posudbu
  2. Rok za posudbu: ovisno o zdravstvenom stanju, najduže 6 mjeseci
  3. Prilikom vraćanja, pomagalo vratiti ispravno i neoštećeno (potpisati potvrdu o vraćanju)
  4. Prednost imaju članovi Udruge (u slučaju većeg interesa)

Sve o posudbi ortopedskih i medicinskih pomagala, saznajte pozivom na broj Udruge: 048/ 671 - 158, svakim radnim danom (pon-pet) od 7:00 do 15:00 sati.

 

Zahvaljujemo Hrvatskoj elektroprivredi d.d. što nas je financijski podržala i ove godine, prepoznavši potrebe osoba s invaliditetom.